Enjoy up to 55% Off! Code: JOLLY Ends: 12/5 Details
Apply
  1. Help

Generations Interviews

Hello, you either have JavaScript turned off or an old version of Adobe's Flash Player. Get the latest Flash player.

Generations Interviews - Page Text Content

S: Generations Interview Project

FC: Generation Interview by Christopher Felix

1: Table of Contents Roger Felix interview...............................p.2-5 David Felix interview...............................p.6-10 My generation interview.........................p.11-14 Reflection of Generation change............p.15

2: Roger Felix Age: 54 1956

3: 1.Parent-child relationship is very important to the growth and maturity of children. Maturity is affect by the parents and how they choose to raise their children. Authoritarian parenting is simple, the parents control the child in every way and their word is final. Democratic parenting is less strict and the children are discuss things with the parents. Permissive parenting is even less strict and children make their own decisions. And uninvolved parenting is when the parent is completely disconnected from their child and they do not interact. What parenting style did your parents use when you were growing up? (authoritarian, democratic, permissive, uninvolved) (3.3) Answer: My parents had more of a democratic method of parenting, but while having some permissive characteristics. For example they let me make my own decisions as long as they did not harm me or others. But mostly they guided me during my childhood. 2.Adolescents are a trying time in every person’s life. They often appear irritable, argumentative and lack good judgment and rationality. One thing that we all had a problem with was following direction or commands from authority. During your adolescents did you find fault or disrespect toward authority figures, parents, teachers, policemen? (4.2) Answer: No, I really didn't have any problems with authority, obviously i had my moments of rebellion, but for the most part following direction or living under leadership like my parents. | Chapter 1 Interview

4: 3.In life we often feel we need to abandon our own reasoning and judgment and use others to direct you in your life. Did you conform to society, styles, trends, etc? (19.1) Answer: No, i did not really feel the need to conform to other peoples beliefs. I pretty much had my own view of society, but at the same time not a rebel towards society. I didn't keep up with the trends because I enjoyed having my own style. 4.The role of the family is very important to the development of adolescents but a lot of families do not operate as a healthy desirable family. Was family important in your household as a child? Give examples of family interactions. (4.3) Answer: A strong family atmosphere was not a focus in my family, mainly because of divorce. So my family lifestyle was extremely fragmented. In public we appeared to be in tact but we were not. That's why I think divorce is a big problem in America. Communities are losing that family atmosphere that we once had. 5.How much time did you spend outdoors in your youth? Provide examples of you interactions with the natural world around you growing up? Answer: Oh i spent most of my childhood outdoors. I lived in a small town so playing outside with friends was our only means of entertainment. No video games. So I rode my bike, swam in the river and hiked in the mountains to entertain myself. I really do think that spending time around nature really made me into the man I am today. And I'm thankful for that. 6. Sexual identity is very important to the development of children. Gender roles have obviously changed over time. For example, in the past men were supposed to be tough and strong while women were supposed to be gentle and kind. Were gender roles during your generation different from today’s generation? Give example? (4.4) Answer: Gender roles were more defined in a traditional sense. But the time I lived in was changing right before my eyes. women were starting to go to work in careers more and double income families were growing more and more common. 7.Many adolescents have trouble growing up and others easily transfer to adulthood. Was it difficult entering into adulthood and the adult world? Provide example of hardship? (5.1) Answer: No, it wasn't difficult for me. I had a pretty smooth transition into adulthood. Having to live up to adult responsibilities was one thing that i had to adjust to..but other than that adulthood was a good experience overall.

5: 8.Old age brings many changes in health and lifestyle. And many people change their attitude toward life once they enter old age. They often feel bitter or depressed because they no longer can do what they once could. Do you think old age will be a difficult lifestyle change? What lifestyle would you want? (5.2) Answer: No I don't think so.. I hope I will have a smooth transition from an active life to more of a laid back lifestyle. I think my lifestyle will revolve around service to others. I would like to help people who aren't are fortunate as I am. Now that most of my fathering responsibilities are coming to an end. 9.The process of death commonly is depressing and harbors anger, But not all know how to cope with death. Do you think coping with death in general will be hard for you? (5.3) Answer: No, I don't fear death. I believe that it's a natural part are life. So iI think coping will come easily. My belief is that death is liberating so there is no reason to fear it. 10. What motivates you while completing a task? Answer: My motivation in life in general is to serve people. I really enjoy helping people in hard times...Not for reward, but the belief that it is good for the whole community.

6: David Felix Age: 21 1990

7: Chapter 2 Interview | 1.Parent-child relationship is very important to the growth and maturity of children. Maturity is affect by the parents and how they choose to raise their children. Authoritarian parenting is simple, the parents control the child in every way and their word is final. Democratic parenting is less strict and the children are discuss things with the parents. Permissive parenting is even less strict and children make their own decisions. And uninvolved parenting is when the parent is completely disconnected from their child and they do not interact. What parenting style did your parents use when you were growing up? (authoritarian, democratic, permissive, uninvolved) (3.3) Answer: My parents had a unique method in raising us six kids. They really tried to let us learn on our own. But the democratic method of parenting was the most used during my childhood, while also having some permissive characteristics. 2.Adolescents are a trying time in every person’s life. They often appear irritable, argumentative and lack good judgment and rationality. One thing that we all most likely had a problem with was following direction or commands from authority. During your adolescents did you find fault or disrespect toward authority figures, parents, teachers, policemen? (4.2)

8: Answer: I didn't find authority wrong or had any trouble understanding them, but I was the more rebellious child in my family. So i rebelled more than others but more inwardly. 3.In life we often feel we need to abandon our own reasoning and judgment and use others to direct you in your life. Did you conform to society, styles, trends, etc? (19.1) Answer: I was taught while being raised that fitting in is not important to live a good life. I was not a conformist to society. Letting people sway my judgments and decisions was not a difficult thing for me because it was never really a problem. 4.The role of the family is very important to the development of adolescents but a lot of families do not operate as a healthy desirable family. Was family important in your household as a child? Give examples of family interactions. (4.3) Answer: Having a large family, family was very important to the keep the healthy environment that all families should have..So weekly sit-down dinners is what we did to interact as a family and maintain a good relationship within the family. 5.How much time did you spend outdoors in your youth? Provide examples of you interactions with the natural world around you growing up? Answer: As a kid living in the country, the outdoors was where I lived. I spent at least an hour a day outside. I hiked and swam at my neighbors house, played football with my brothers too. I'd say that the outdoors was the a great part of my life.

9: 6.Identity is one factor that ever person gets right at a time in their lives. Gender roles have obviously changed over time. For example, in the past men were supposed to be tough and strong while women were supposed to be gentle and kind. Were gender roles during your generation different from today’s generation? Give example? (4.4) Answer: Gender roles haven't changed much in my generation. Woman have been growing more and more involved in other careers like the military..things that have been dominated by men for the most part. The responsibilities of the man have become the woman's too. 7.Many adolescents have trouble growing up and others easily transfer to adulthood. Was it difficult entering into adulthood and the adult world? Provide example of hardship? (5.1) Answer: I found adulthood to be challenging but not to the point where I was incapable. I found taking responsibilities was the greatest challenge for me. I think thats why i had some trouble transitioning. 8.Old age brings many changes in health and lifestyle. And many people change their attitude toward life once they enter old age. They often feel bitter or depressed because they no longer can do what they once could. Do you think old age will be a difficult lifestyle change? What lifestyle would you want? (5.2) Answer: I'm a hyper person..so I might find it difficult to not be as active. Hopefully i may be fit enough to get around on my own. I hope to have a active lifestyle.

10: 9.The process of death commonly is depressing and harbors anger, But not all know how to cope with death. Do you think coping with death in general will be hard for you? (5.3) Answer: Obviously death is a scary thing in general..and it is a sad reality in the world. But death is natural so I think coping with that would be easier for me. 10. What motivates you while completing a task?(12.1) Answer: I think the feeling of accomplishment is what drives me to complete a task. I love knowing the feeling of hard work and how it pays off. This is why I am in construction..I get motivated by this.

11: Christopher Felix

12: My interview: 1. Parent-child relationship is very important for the growth and maturity of children. Maturity is affected by the parents and how they choose to raise their children. Authoritarian parenting is simple, the parents control the child in every way and their word is final. Democratic parenting is less strict and the children are discussing things with the parents. Permissive parenting is even less strict and children make their own decisions. And uninvolved parenting is when the parent is completely disconnected from their child and they do not interact. What parenting style did your parents use when you were growing up? (authoritarian, democratic, permissive, uninvolved) (3.3) Answer: I think that my parents had a special relationship with me. They tried to have a balance between an authoritarian and a democratic style of parenting. On major issues they usually had the final word. We discuss things that I'm involved in. 2. Adolescents are a trying time in every person’s life. They often appear irritable, argumentative and lack good judgment and rationality. One thing that we all most likely had a problem with was following direction and commands from authority. During your adolescents did you find fault or disrespect toward authority figures, parents, teachers, policemen? (4.2) | Chapter 3

13: Answer: I never had any problems with authority..I think it came from my upbringing. I was taught that authority existed for a reason and that is why we must respect them. Having order is the only way society exists. 3.In life we often feel we need to abandon our own reasoning and judgment and use others to direct you in your life. Did you conform to society, styles, trends, etc? (19.1) Answer: No I never conformed to society..my religious beliefs mean that conformity is not a luxury that I can have. But I may conform to today's styles. But living in the secular world I must stay true to my beliefs. 4.The role of the family is very important to the development of adolescents but a lot of families do not operate as a healthy desirable family. Was family important in your household as a child? Give examples of family interactions. (4.3) Answer: My family life was very important. We would have family meetings every night just to talk and stay connected and related. 5.How much time did you spend outdoors in your youth? Provide examples of you interactions with the natural world around you growing up? Answer: Growing up on a four acres, I spent a lot of time outside. I would hike around with my friends. I think that being around nature really made me who I am. 6.Identity is one factor that ever person gets right at a time in their lives. Gender roles have obviously changed over time. For example, in the past men were supposed to be tough and strong while women were supposed to be gentle and kind. Were gender roles during your generation different from today’s generation? Give example? (4.4) Answer: Gender roles have changed a lot over time. Women have really emerged recently. They have sought more careers aways from parenting and staying at home. Even though it is very important to the world to still have mothers to foster a strong society. 7.Many adolescents have trouble growing up and others easily transfer to adulthood. Was it difficult entering into adulthood and the adult world? Provide example of hardship? (5.1)

14: Answer: I am not a full adult.. although i believe that adulthood starts during adolescence. And more kids need to realize that responsibilities start then and not when you are twenty-five. 8.Old age brings many changes in health and lifestyle. And many people change their attitude toward life once they enter old age. They often feel bitter or depressed because they no longer can do what they once could. Do you think old age will be a difficult lifestyle change? What lifestyle would you want? (5.2) Answer: Hopefully not, I think i will be able to cope with the fact that i won't be able to do as much. I would want to have a life that involves volunteering. 9.The process of death commonly is depressing and harbors anger, But not all know how to cope with death. Do you think coping with death in general will be hard for you? (5.3) Answer: I think coping would be easy. Death is a natural thing in life and coping is a simple thing because death is not something to fear. 10. What motivates you while completing a task?(12.1) Answer: I get motivated by other people, thats where i get my energy. I complete tasks by working with others.

15: Reflection. Generations have changed tremendously over the past 50 years. Kids were raised differently, they were more respectful to authority and were raised in more of classical sense. Life in general was simpler. The kids back then actually spent days outside and among nature. In today's secular world, teens spend more time using technology then outside. In fact, two percent of a teens day is spent outside. We often do not realize that nature provides a way to relax and find yourself in a way. I think that not everyone understands that. The attitude and character of children is reflected by the way their parents raised them. If a child is raised in a classical setting then their parenting style would be classical as well. Generations today are more secular then ever before. Not only in society but in the family arena. Families are not focused on unity but are broken up by divorce. Also, womans involvement in the world has grown exponentially over 50 years. They have emerged greatly in career choices that were dominated by men in the past.

Sizes: mini|medium|large|huge
Default User
  • By: chance p.
  • Joined: over 5 years ago
  • Published Mixbooks: 2
No contributors

About This Mixbook

  • Title: Generations Interviews
  • Interviews of several people from different generations.
  • Tags: None
  • Published: over 5 years ago

Get up to 50% off
Your first order

Get up to 50% off
Your first order