Up to 50% Off Up to 50% Off! Code: SPOOKY19 Ends: 10/23 Details
Apply

  1. Help
Up to 50% Off Up to 50% Off! Code: SPOOKY19 Ends: 10/23 Details
Apply

ARTIST JOURNAAL, MIRJAM PET JACOBS

Hello, you either have JavaScript turned off or an old version of Adobe's Flash Player. Get the latest Flash player.

ARTIST JOURNAAL, MIRJAM PET JACOBS - Page Text Content

2: Madeleine Corbey stelde me de vraag: Wat is je het meest bijgebleven van de Biennale in Florence en heeft het je iets extra's gebracht? Als textiel en multimedia kunstenaar is de Biennale van 2007 voor mij vooral een periode geweest van saamhorigheid tussen de kunstenaars die in mijn gedeelte van het gebouw exposeerden. We hadden interessante discussies over kunst, deelden goedkope wijn en er zijn een tijdlang een paar contacten overgebleven.

3: Verder is de Biennale niet van invloed geweest op mijn bezigheden, op twee expositie uitnodigingen na. Alle overige, waar een hoge bijdrage voor moest worden neergelegd heb ik aan me voorbij laten gaan. Overal ter wereld worden goede gejureerde textile exposities/wedstrijden georganiseerd waar ik mijn werk kan laten zien. Daarnaast ben ik lid van de internationale groep Quilt Art die rondreizende exposities in Europa en de US organiseert.

4: Sinds Florence zijn er een aantal geweldige zaken op mijn pad gekomen, zoals voor de tweede keer de eerste prijs winnen in de triennale van Heidelberg met een video installatie. Daar vloeide een jurylidmaatschap voor de tentoonstelling van dit jaar uit voort evenals een kleine solo in hetzelfde museum.

5: Timeless in Time 2009 127 x 127 x 80 cm aangekocht door Textilsammlung Max Berk, Heidelberg, D.

6: Mijn thema’s gaan over de mens wat betreft relaties en communicatie en ook over hoe wij het begrip ‘tijd’ ervaren. Ik beeld deze zaken uit in abstract of figuratief abstract werk in textiel, mixed media en multimedia (video, stop motion) technieken. Er ontstaat daarbij een spannend contrast tussen de zachte, tactiele materialen en de soms harde thema’s. Voor mij is het belangrijk uit te beelden wat ik zie, ervaar en hoe ik op die manier de chaos van het leven beter kan begrijpen De ervaring van het gehele werk proces, voornamelijk denkwerk, staat daarbij voorop.

7: Op klein werk na is mijn werk helaas vrij moeilijk verkoopbaar en kan ik tot nu toe mijn onkosten betalen door overal in Europa textiel georinteerde art masterclasses te geven en door de bescheiden royalties van mijn boek gebaseerd op één van die workshops. | La nuit blanche 1, 148 x 148 cm

8: Sinds kort hou ik me steeds serieuzer bezig met foto collages, waarbij ik vaak mijn foto’s combineer met een detail van mijn textielwerk al of niet met mixed media collage. Ik blijf onderzoeken, mijn grenzen verleggen en me verder ontwikkelen. vraag aan de volgende kunstenaar Interessante kunstenaar, Wim Zorn. Zijn werk voelt voor mij heel vertrouwd aan door de materialen en structuren die hij gebruikt. Ik wil hem graag een vraag stellen en wel één die buiten het Florence verhaal valt: Ik was onlangs op de diploma uitreiking van de KABK in Den Haag. De directeur zei in de graduation speech: " Art prevents a culture from becoming a barbaric society".

9: Blind Sight, 30 x 30 cm, foto | Meer informatie is te vinden op mijn websites: www.mirjampetjacobs.nl www.flickr.com/photos/mirjampetjacobs/ https://vimeo.com/mirjampetjacobs | Dit natuurlijk vanwege de huidige ontwikkelingen in het cultuurbeleid. Wat vindt Wim van deze opmerking en in hoeverre speelt zijn eigen werk hierin een rol.

Sizes: mini|medium|large|jumbo
simon borst
  • By: simon b.
  • Joined: almost 9 years ago
  • Published Mixbooks: 4
No contributors

About This Mixbook

  • Title: ARTIST JOURNAAL, MIRJAM PET JACOBS
  • ARTIST JOURNAAL, MIRJAM PET JACOBS
  • Tags: artist journaal, MIRJAM PET JACOBS
  • Started: over 7 years ago
  • Updated: over 7 years ago