Up to 50%! 50% Off Favorites + More! Code: AUTUMN19 Ends: 10/21 Details
Apply

  1. Help
Up to 50%! 50% Off Favorites + More! Code: AUTUMN19 Ends: 10/21 Details
Apply

BARBARA HARDMEIER, ARTIST JOURNAAL

Hello, you either have JavaScript turned off or an old version of Adobe's Flash Player. Get the latest Flash player.

BARBARA HARDMEIER, ARTIST JOURNAAL - Page Text Content

BC: DIT IS EEN UITGAVE VAN DFBA DOOR SIMON BORST DFBA-WEBSITEBEHEER DFBA KUNSTENAARS DIE HET LEUK VINDEN OM ONDERDEEL TE ZIJN VAN EEN DFBA ARTIST JOURNAAL KUNNEN ZICH OPGEVEN VIA INFO@DFBA.NL OPMERKINGEN EN REACTIES VIA INFO@DFBA.NL

1: BARBARA HARDMEIER LID SINDS 2007 | VERTELT OVER ZICHZELF - HET WERK - INSPIRATIEBRONNEN EN WERKWIJZE NIEUWE PROJECTEN EN PLANNEN. LAAT ZIEN AFBEELDINGEN VAN RECENTE ACTIVITEITEN EN EIGEN WERK BELANGRIJKE LINKS EN EEN VRAAG VOOR DE VOLGENDE KUNSTENAAR. EN ..............DE KUNSTENAAR VERTELT WAT ER ZOAL GEBEURD IS NA DE FLORENCE BIENNALE EXPOSITIE.

2: Ellens vraag aan mij was; Waarom 2 keer? En hoe is het jouw vergaan na Florence ? Ik ben in 2007 en 2009 naar de binnale in Florence geweest.2007 was het de eerste kennismaking met een grootse internationale tentoonstelling.

3: Dat ik in 2009 weer ben gegaan heeft als reden dat ik over de middelen beschikte , ik had net een succesvol kunstproject in samenwerking met discriminatiezaken gerealiseerd en wilde dolgraag vrienden weerzien. Sommige ben ik op verschillende tentoonstellingen weer tegengekomen en we hadden veel lol en diepgaande interessante gesprekken tot diep in de nacht over emoties in de kunst of,techniek, inhoud of maatschappelijke betrokkenheid. Soms in oorverdovende salsa tenten, waar mooie mannen en vrouwen kwamen of in rookhoeken, trendy restaurants, of nachtelijke wandelingen op het strand. Deze ontmoetingen zijn inspirerend en voeden de kunstenaar.

4: barbie buddha

5: Florence heeft voor mij deuren geopend en ik had. daardoor de mogelijkheid om mijn werk op een internationaal platform te tonen en te netwerken onder kunstenaars. Sinds 2007 heb ik regelmatig in het buitenland gexposeerd.(o.a: Cancun, Ankara, Istanbul,, Miami , New York en Venetie.) Dit jaar was ik geselecteerd voor de Chianciano biennale,de meest belangrijke biennale na Venetie. In 2012/2013 heb ik een solo show in New York en de Izmir biennale.. in 2012 staat o.a.een internationale groepsexpositie in Rome op het programma.

6: Als je mooi werk op je zolderkamertje blijft is dat erg jammer, als kunstenaar moet je je laten zien .Het is ondernemen en investeren wat ook met risico’s verbonden is.Voor elk kunstenaar die zich internationaal wil profileren is het deelnemen aan internationale biennales en tentoonstellingen een aanrader en zeker een manier om je netwerk effectief te vergroten. | what you see 2010 olie op linnen 80x90 cm

7: De stap naar een internationaal platform heeft mij ook in mijn werk genspireerd, door met veel mensen te praten over hun werk ,heb ik veel geleerd,soms ook hoe je het niet moet doen. Mijn schilderijen hebben veel meer diepgang gekregen ,doordat ik elke dag werkte in mijn prachtig atelier ontstond er een continuteit en een bredere visie. Sinds 2008 maak ik ook collages uit verschillende materialen. Deze collage waren een reactie op een vervelend gebeurtenis. Ik besloot toen om allen noch dat te maken wat ik wil, wat ik leuk vind zonder me aan trends aan te passen. Zo komt het dat ik altijd fasen van spelen en experimenteren inlas in mijn werktijden.

8: 2007 dreams, 70x100 oil on canvas collage

9: Voor dat ik schilder mediteer ik (ben praktiserend boeddhist sinds 22 jaar)soms wel enkele uren wat altijd verrassende schilderijen laat ontstaan, soms wel erg abstract in kleuren die ik normaal niet prefereer. Als je toegang hebt gekregen tot je creativiteit, is het belangrijk om je geest te blijven voeden. | Soms doe ik bewust iets heel anders als altijd. Bijvoorbeeld neem ik een andere route dan gewoon, zo heb ik mijn atelier gevonden in 2006.

10: provence 50x60cm2008 olie op linnen

11: dejeuner sur le beton 50x60cm 2008 olie op linnen

12: fortuna 2007-2008 olieverf op linnen 100-100 cm

13: Mijn passie is kunst, en op dit moment is voor mij genieten een prioriteit .dus kunst moet leuk blijven om te doen, ondanks ontberingen,ik houd van reizen, en ja ik geef toe dat ik de keuze van tentoonstelling ook afstem op die plekken die ik allang wilde bezoeken! Als kunstenaar ben ik ook maatschappelijk betrokken,want mijn stem kan ook voor anderen spreken De wereld kan je alleen veranderen als iedereen bewust wordt van de kracht en invloed die we als mensen bezitten. Kunst is mijn middel om bruggen te slaan tussen mensen en zo een dialoog tot stand te brengen. mijn vraag aan ylil (lily hogeveen) is, wat inspireert je ?

Sizes: mini|medium|large|gargantuous
simon borst
  • By: simon b.
  • Joined: over 8 years ago
  • Published Mixbooks: 4
No contributors

About This Mixbook

  • Title: BARBARA HARDMEIER, ARTIST JOURNAAL
  • BARBARA HARDMEIER, ARTIST JOURNAAL
  • Tags: BARBARA HARDMEIER, artist journaal
  • Started: almost 8 years ago
  • Updated: about 7 years ago