Christmas Standard Delivery Deadline 12/18
: :
Get up to 50% Off! Code: MXSHIP Ends: 12/12 Details
Apply
  1. Help

De Haan Residence

Hello, you either have JavaScript turned off or an old version of Adobe's Flash Player. Get the latest Flash player.

De Haan Residence - Page Text Content

S: dehaan Residence

BC: dehaan residence renovation by ejm construction management inc. www.ejmgroup.com 604.575.7780 info@ejmgroup.com photogrpahy by derek lepper www.dereklepper.com | building better lifestyles

FC: dehaan residence | 2009-10

1: "When we come home, it should be to a place we are able to enjoy fully, every minute of every single day.” - Ed Mocnik | dehaan residence renovation 850 w 19th avenue, vancouver

2: The goal of this renovation was to increase the square footage of the building, and modernize the house. The end result featured an upgrade from one small bathroom, to two roomy bathrooms and an en suite, as well as the re-working of the downstairs space to create a more open configuration in the floor plan. The original stained glass windows in the living room were preserved, adding a touch of charm and character to the finished product. The kitchen was upgraded from a cramped, and dated room, to a modern, spacious area. The island was the finishing touch to make this new designer area the perfect hub for entertaining guests, whether it be for a casual gathering, or pre-dinner drinks at a formal dinner.

3: exterior | before

4: february 22, 2010 | march 23, 2010 | may 5, 2010 | june 28, 2011

5: exterior | after

7: Before & After | kitchen

9: kitchen & dining area

10: after

11: living room | before

12: bedroom | after

13: before

14: en suite | bathrooms

15: before | powder room | after

17: lower level layout | The interior of the existing house was gutted, and the exterior walls were preserved during the construction process. This enabled us to keep the original characteristics of the house, yet also gave us a clean slate to build something that met the needs of the home owners. | 18 | The new construction on the interior sought to create open spaces, and rooms that flowed naturally into each other.

18: upper level layout | The entire upper floor space and roof were removed, and with the extra area that was created, a walk-in closet, en suite, bathroom and one extra bedroom were able to be added. | The original upper level of the house was loft-styled, with sloped walls to accommodate the roof, and contained two bedrooms.

Sizes: mini|medium|large|gargantuan
Default User
  • By: Lexie D.
  • Joined: over 5 years ago
  • Published Mixbooks: 3
No contributors

About This Mixbook

  • Title: De Haan Residence
  • Tags: None
  • Published: about 5 years ago

Get up to 50% off
Your first order

Get up to 50% off
Your first order