Up to 50% Off! $17 Deals + up to 50% Off! Code: BONUS17 Ends: 2/25 Details
Apply

  1. Help
Up to 50% Off! $17 Deals + up to 50% Off! Code: BONUS17 Ends: 2/25 Details
Apply

monique boutens, artist journaal

Hello, you either have JavaScript turned off or an old version of Adobe's Flash Player. Get the latest Flash player.

monique boutens, artist journaal - Page Text Content

S: monique boutens,dfba artist journaal

BC: DIT IS EEN UITGAVE VAN DFBA DOOR SIMON BORST DFBA-WEBSITEBEHEER DFBA KUNSTENAARS DIE HET LEUK VINDEN OM ONDERDEEL TE ZIJN VAN EEN DFBA ARTIST JOURNAAL KUNNEN ZICH OPGEVEN VIA INFO@DFBA.NL OPMERKINGEN EN REACTIES VIA INFO@DFBA.N

FC: MONIQUE BOUTENS no.3 DFBA 2009

1: MONIQUE BOUTENS DFBA LID 2009 VERTELT OVER ZICHZELF - HET WERK - INSPIRATIEBRONNEN EN WERKWIJZE NIEUWE PROJECTEN EN PLANNEN. LAAT ZIEN AFBEELDINGEN VAN RECENTE ACTIVITEITEN EN EIGEN WERK BELANGRIJKE LINKS EN EEN VRAAG VOOR DE VOLGENDE KUNSTENAAR. EN ..............DE KUNSTENAAR VERTELT WAT ER ZOAL GEBEURD IS NA DE FLORENCE BIENNALE EXPOSITIE.

2: MONIQUE VERTELT OVER ZICHZELF Al meer dan 15 jaar staat een groot deel van het leven van Monique Boutens in het teken van werken met glas en stenen. Zij schildert als het ware met deze materialen. Na een cursus en daarna met enthousiasme en door zelfontwikkeling en experimenteren heeft zij haar geheel eigen stijl gevonden. Glas en steen leven voor haar. Haar werk is op zich al bijzonder maar als haar werk aan een muur hangt en buiten naar binnenkomt, de zon erop schijnt, je de wolken, waaiende takken, schaduwen erin weerspiegeld ziet geeft dit een steeds afwisselend beeld.

3: OBAMA

4: Haar werk heeft niet de uitstraling van bv. Gaudi. Na een aantal jaren heeft zij bewust een andere stijl gekozen. Haar eigen stijl. Je kunt in haar werk wel invloeden vinden van Hundertwasser en Gustav Klimt, Haar vroegere werk is meer gebaseerd op de oude technieken van mozaek. Zeer zeker ingegeven door hun bestaan in eeuwigheid. Het werk nu( New City ) is meer van deze tijd, maar zal ook altijd blijven bestaan. De steden zijn stadslandschappen maar tegelijkertijd ook tijdsbeelden, door al de bewoners die je in de huizen ziet.

5: THE WATCHER

6: Schilderen met glas en stenen is voor Monique een spel met materialen, kleuren en lijnen. Anders dan bij het schilderen zal het werk direct moeten gaan, zoals zij het voor ogen heeft. Het totaalbeeld groeit onder haar handen tot een harmonieus geheel. Elk onderdeel van haar werk wordt stukje voor stukje geknipt, gesneden, geplakt en uiteindelijk wel of niet gevoegd. Het is een zeer intensief werk. Tegelijkertijd is het bijna meditatief omdat je alleen maar met je gedachten bij dat ene werk bent.

7: NEW CITY:SUNSET

8: Heeft de Florence Binnale iets voor je opgeleverd? Doordat Monique Boutens medeorganisator is geweest van de Dfba 2009 heeft zij dat jaar een grote ontwikkeling doorgemaakt. Niet alleen in organisatorisch vlak, maar ook in de ontwikkeling van kunstenaar. Door de Florence Binnale krijgt zij uitnodigingen om in de hele wereld te exposeren. Door deze exposities leert zij kunstenaars van over de hele wereld kennen. Een verrijking van haar leven. Dit jaar exposeert zijn van 19 mei 2011 tot en met 5 juni 2011 in Barcelona. Deze expositie wordt georganiseerd door Word Art Vision, en wordt gehouden in het – Real Circulo Artistico -, in het hart van Barcelona. De Florence Binnale heeft voor haar deuren geopend.

9: New City: Red roofs and pale sun

10: Links die ik wil delen. Natuurlijk zijn er al enkele genoemd, waar ik ook gebruik van maak. Ik wil Xpozz toevoegen; www.xpozz.nl Xpozz is actief als kunstexpositieorganisator. Iedere maand een nieuwe weekend expositie met 6 kunstenaars. Organisatie is in handen van Ine van der Horn en Boris Schmidt. www.zomerexpo.nl Anoniem gekozen. Zomertentoonstelling door open inschrijving. Monique doet mee aan de voorronde op 26 maart in de Westergas fabriek En natuurlijk mijn eigen site: www.monique-boutens.nl

11: New City: Sad day

12: Hoe ziet Monique de toekomst? Monique gaat zich steeds meer toeleggen op haar eigen werk. Over haar werk; New City krijgt zij zeer veel positieve reacties. Deze lijn wordt verder doorgezet. Ook zal zij vaker exposeren, zowel in Nederland als in het buitenland.

13: Monique geeft de pen door aan Sietze Groenewold met de volgende vraag: Haar werk heeft bijna altijd een positieve boodschap. Zo staat zij ook in het leven. Het werk van jou Sietze neigt meer naar een andere kant. Vergetelheid, donkerheid. Wat zijn jouw drijfveren om dit werk te maken? Vriendelijke groeten, Monique Boutens. Monique Boutens expo-atelier. Hobbemastraat 26 3583 CZ Utrecht 030-2545328. www.monique-boutens.nl

Sizes: mini|medium|large|gargantuan
simon borst
  • By: simon b.
  • Joined: about 8 years ago
  • Published Mixbooks: 4
No contributors

About This Mixbook

  • Title: monique boutens, artist journaal
  • monique boutens, artist journaal
  • Tags: monique boutens, dfba, artist journaal
  • Started: about 8 years ago
  • Updated: over 6 years ago