Up to 50% + 10% Off Get up to 50% Off + 10% Off! Code: NOEL18 Ends: 12/17 Details
Apply

  1. Help
Christmas Delivery Countdown
Up to 50% + 10% Off Get up to 50% Off + 10% Off! Code: NOEL18 Ends: 12/17 Details
Apply

TOOS BONTEN, ARTIST JOURNAAL

Hello, you either have JavaScript turned off or an old version of Adobe's Flash Player. Get the latest Flash player.

TOOS BONTEN, ARTIST JOURNAAL - Page Text Content

S: TOOS BONTEN

BC: DIT IS EEN UITGAVE VAN DFBA DOOR SIMON BORST DFBA-WEBSITEBEHEER DFBA KUNSTENAARS DIE HET LEUK VINDEN OM ONDERDEEL TE ZIJN VAN EEN DFBA ARTIST JOURNAAL KUNNEN ZICH OPGEVEN VIA INFO@DFBA.NL OPMERKINGEN EN REACTIES VIA INFO@DFBA.NL

1: VERTELT OVER ZICHZELF - HET WERK - INSPIRATIEBRONNEN EN WERKWIJZE NIEUWE PROJECTEN EN PLANNEN. LAAT ZIEN AFBEELDINGEN VAN RECENTE ACTIVITEITEN EN EIGEN WERK BELANGRIJKE LINKS EN EEN VRAAG VOOR DE VOLGENDE KUNSTENAAR. EN ..............DE KUNSTENAAR VERTELT WAT ER ZOAL GEBEURD IS NA DE FLORENCE BIENNALE EXPOSITIE.

2: Vertelt over zichzelf Na allerlei zijwegen bewandeld te hebben, ben ik in 1990 toch de kunstacademie gaan doen in Utrecht. Een intensieve, hectische periode. Aanvankelijk maakte ik vooral schilderijen met de natuur als inspiratiebron. Later ging ik abstracter werken en meer intuítief. Er ontstonden grote kleurrijke doeken. Na een workshop beeldhouwen werd mijn belangstelling gewekt voor driedimensionaal werken. Momenteel maak ik beelden van steen, ijzer en brons. Bij het werken in steen zoek ik de balans tussen bewerkte en onbewerkte steen.De beelden zijn geabstraheerd en stralen eenvoud uit.Niet de werkelijkheid maar de verbeelding wordt uitgebeeld.De grove huid van onbewerkte steen gaat over in de glad gepolijste figuur.

3: Het bijzondere aan steen vind ik dat uit zo’n ruwe buitenkant zoiets mooi te voorschijn kan komen. Dat vind ik nog steeds fascinerend. | IT IS A BEAUTIFUL DAY!

4: VRIJHEID | Hoe het allemaal begon ! Oktober 2008. Via de mail ontving ik in oktober 2008 een bericht of ik wilde deelnemen aan de Biennale van 2009 in Florence. Nu kende ik de Biennale in Florence omdat in 2007 een vriendin van mij ons (de rest van het kunstenaarscollectief Arte Contraste) uitgenodigd had. En waar wij natuurlijk met genoegen gevolg aan gaven. Een verblijf in Florence is al een cadeau op zichzelf.

5: Dat ik daarna zelf een uitnodiging zou kunnen krijgen, daar had ik al helemaal niet bij stil gestaan. Na een tijd bleek er zelfs een groep te bestaan die vanuit Nederland een aantal zaken samen regelde. Dat was natuurlijk geweldig. Zoals diverse kunstenaars kon ik mijn werk zelfs achterlaten en meedoen aan exposities in o.a. Pretoria, Venetie en Bologna. Toen bleek dat je voor elke expositie apart moest betalen. Dit was voor mij in eerste instantie een desillusie. Het ging dus niet om de kunstenaar en zijn werk maar om het grote geld. Vooraf aan de Biennale waren er extra exposities "Op weg naar Florence", waarvan een expositie samen met de DFBA groep.

6: Kortom, voor mij was het een mooie inspirerende tijd in Florence. Op dit moment kies ik er voor actief in Nederland te exposeren. En wie weet af en toe een uitstapje over de grens.Uitnodigingen zijn er genoeg. | MAJESTIC

7: FEMINIME PROUD | Verder is de Italiaanse beeldhouwer Marino Marini een inspiratiebron voor mij. Het Museo Marino Marini is gevestigd in de oude kerk van San Pancrazio in Florence en helemaal gewijd aan zijn werk.

8: Er zijn ongeveer 180 beelden en schilderijen te zien. Heerlijk om uren rond te dwalen. De eenvoud en de zeggingskracht. Wauw! Dit moet je echt gaan zien als je in Florence bent! Antwoord op de vraag van Brighart . Mijn grootste passie ligt bij het driedimensionale werk. Hier ga ik me dan ook helemaal op richten in de toekomst. Cortenstaal en ijzer zijn ook erg bijzondere materialen met veel mogelijkheden. Voor verschillende bedrijven heb ik ontwerpen gemaakt. Ik vind het een uitdaging de visie van een bedrijf te vangen in een beeld. Verder wil ik doorgaan met geregeld exposeren.

9: VERSPREID VERBONDEN

10: Links. www.toosbonten.exto.nl www.toosbonten.kunstinzicht.nl www.vanabbemuseum.nl Vraag aan de volgende kunstenaar????? Ik geef de pen graag door aan Betty Jonker. Ik heb haar voor het eerst ontmoet tijdens de Italiaanse dagen op kasteel Haarzuilens in 2009. Dit was meteen ook de kennismaking met haar werk. De vraag aan Betty is: Als ik je website bekijk denk ik: Je bent overal al geweest om te exposeren. Wat zou je je nog wensen voor je artistieke ontwikkeling?

11: Toos Bonten Galerie/atelier 't Vonder Beukenlaan 30 6029 PZ Sterksel 0031 (0)6 23899823 - 040-2263787 c_a_m_bonten@hotmail.com www.toosbonten.exto.nl

Sizes: mini|medium|large|huge
simon borst
  • By: simon b.
  • Joined: almost 8 years ago
  • Published Mixbooks: 4
No contributors

About This Mixbook

  • Title: TOOS BONTEN, ARTIST JOURNAAL
  • TOOS BONTEN, ARTIST JOURNAAL
  • Tags: artist journaal, toos bonten
  • Started: over 7 years ago
  • Updated: over 6 years ago