Get 40-50% Off Sitewide! Code: MXMAY Ends: 5/23 Details
Apply

  1. Help
Get 40-50% Off Sitewide! Code: MXMAY Ends: 5/23 Details
Apply

JOCS DE CARRER

Hello, you either have JavaScript turned off or an old version of Adobe's Flash Player. Get the latest Flash player.

JOCS DE CARRER - Page Text Content

FC: ELS NOSTRES JOCS DE CARRER

1: ELS ALUMNES DE SEGON DE L'ESO HEM TREBALLAT EL TEXT INSTRUCTIU I HEM ELABORAT UN LLISTAT DE JOCS DE CARRER AL CREDIT D'EXPRESSIÓ ESCRITA

2: El“Boti boti” per Carlo Becerra: | Per jugar a aquest joc es necessita una pilota de de tamany mitja. Tambeé es fa en un lloc on hi hagi una esplanada per colocar be la pilota. Necessiteu per a jugar com a minim 4 persones. es un joc rutinari. Primer es decideix qui la para de entre tots , quan la pilota esta posada al terra el qui la para aguanta la pilota amb els seus peus i compta fins a 50 segons( per lents). Mentrestant els altres s'amaguen en algun lloc del terreny, on sigui. Quan acaba de comptar, s'ha de mirar per tots els llocs on estaven jugant buscant als altres, Si els troba ha d'anar corrent cap a la pilota i tocar-la i dir “ Boti Boti” i el nom del qui ha vist.

3: Si el diu bé, es queda assegurat esperant als altres i si s’equivoca de nom ha trencat l’olla i torna a parar-la. Per si un corre més que qui la para toca la pilota, salva els companys i la torna a parar el mateix, per si pilla a tots ell es salva i la para el primer que ha vist.

4: La Lleva per Diana Borrero | Quan Jo era petita, al meu país jo i els meus amics juguem '' a la lleva''. Aquest joc és molt conegut i molt classic al meu país.El joc consisteix a jugar amb molta habilitat,només hi ha una persona que s'encarreg de parar-la. Es necesiten un mínim de 4 o més persones per jugar perque si es juga amb 2 o 3 persones no seria molt divertit...

5: Aquest joc es pot jugar a un espai obert, al carrer, un camp de fútbol o al parc. Quan comenca el joc la gent ha de córrer, el que la para a de perseguir a la resta i intentar tocar-ho. En el moment que toques a aquesta persona deixas de parar i ara para ell o ella Guanya el que més temps ha durat sense que nimgú el toqui i perd el que acaba el joc parant.I si les persones que estaven jugant volem seguir el joc poden seguir a menys que falti gent i no estem complets.

6: El pi. | Per jugar a aquest joc es necessiten unes 5 o més persones. Ell lloc pot ser un parc o qualsevol lloc. S’ha de decidir qui la para. Comencem el joc i la persona que la para ha de comptar fins a 10 amb els ulls tapats. Mentre la persona que la pare compta , els altres corren o caminen fins que acabi. | Froilan Cosavalente

7: Quan acabis de comptar obres els ulls i es quedin quiets fer 3 passos i anar a per ell , sí toques a algú li toca parar a ell, o tu ja pots córrer o caminar amb els altres, el guanyador ser el que pugui parar a algú i el perdedor al que li agafin.

8: L'AMAGATALL per BIKESH . G En aquest joc necessitem unes 10 persones o més. A l’amagatall es pot jugar en zones on hi hagi lloc per ocultar-se, o sigui, per amagar-se, com en un parc, en cases grans o en un bosc. El seguiment del joc és: -Hi ha un jugador que para i la resta s’han d’amagar. -Els jugadors disposen del temps que trigar el que para en comptar 100. -Quan el jugador que para, ja ha contat fins a 100 comenca buscar als altres jugadors.

9: Quan el jugador que para atrapa a tots els jugadors, en el moment en que els veu, ja pot dir el seu nom i “mata” al jugador, així successivament , aleshores el joc s’acaba i es repeteix una altra vegada. -Quan es repeteixi el joc, “el jugador que para “ ha de ser el primer jugador que ha estat atrapat la primera vegada.

10: EL JOC DE LES CADIRES (Yesenhia Juarez) | Per a el joc que vaig a explicar, el noombre de jogadors ha de ser minim de 7 persones;sis jogadors i un cronometre. El material que necessitem son sis cadires. l'edad dels jogadors ha d'ocilar entre cinc i duvuit anys. per comencarel joc, col.loquem sis cadires en cercle i la persona que cronometra, compta un minut, i entre totes les persones s'han de pojar a les cadires, quan passa el minut tots els jogadors tenen que estar a sobre d'alguna cadira.

11: Aixi successivament, fins que nomes quedi una sola cadira. en els jocs nomes que toquis amb un sol peu ja es suficient, pero no pots tocar el terra amb l'altre. En aquest joc tots guanyen, el que perd es aquell que no vool pujar amb els seus companys en la ultima cadira, o pensa que no hi cap.

12: La xarranca per:Dayanna Llique. | Per jugar a la Xarranca ha de ser un lloc gran i escampat, la quantitat de persones pot ser qualsevol pero habitualment juguem quatre o cinc persones. Només necessiteu una terra on es pugui ratllar. Els objectes que es necessiten han de ser un guix i una petita pedra. El primer que hem de fer és agafar el guix i comenar a dibuixar a terra, on posem els números 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 en unes formes geomtriques i el 10 es fa el últim en una forma de mitja circumferncia.

13: Quan ja est preparat el joc a la primera persona que li toca agafa la pedra, la llena primer al 1 després al 2 i així successivament. Has de saltar a pata coixa cada número excepte la casella on tens la pedra. En el viatge de tornada la reculls i tires al número següent. Guanya el que ho faci saltant tots els quadrats sense caure ni perdre l’equilibri amb un peu i perd el que fa el contrari.

14: JOC DE LES PEL.LÍCULES El que necessitem per a jugar és un lloc bastant ample i 4 o més persones, i cada 2 persones formen un equip. Pel que fa al procediment del joc, en primer lloc has de pensar-te una pellícula per comencar. Quan la tinguis pensada has de fer mímica, és a dir, expressar-te amb el teu cos, amb símbols... Peró amb la condició que no has de parlar en cap moment quan actues. Has d’intentar fer entendre al teu company quina pel.lícula li estás explicant.

15: Per finalitzar explicarem qui guanya i qui perd: guanya l’equip que endevina la pellícula. I perd l’equip que no ho endevina i llavors li dius la pellícula que intentaves explicar-li. I quan més pel.lícules esbrines, millor per a encertar moltes pel.lícules en futurs jocs.

16: Pedra paper i tisores. | El joc consisteix en que els jugadors treuen la ma per montrar a l'altre. Poden jugar com a mínim 2 jugadors i com a mxim les persones que vulguis. La ma pot adoptar tres tipus de figures. La pedra es fa tancant la ma(puny tancat). El paper amb la ma oberta collocant la palma cap avall. La tisora amb dos dits aixecats índex i cor. | Per: Anna Peligros

17: Cada jugador només pot jugar amb una m. Per guanyar, la tisora talla el paper del jugador contrari, el paper embolica la pedra de l’altre i la pedra aixafa a la tisora contraria. Pots jugar tants cops com vulguis o posant-te un límit de puntuació.

18: Per poder jugar a “1 2 3 pica al paret 1 2 3 ja” ha d’haver com a mínim 4 i com a mxim 10 o 15 persones.Es tria un comptador que la para i la resta es colloca darrere amb una distancia de 10 metres. Aleshores el jugador que la para diu” 1 2 3 pica la paret 1 2 3 ja” mentre pronuncia aquesta frase la resta ha d’intentar apropar-se a ell. Quant acaba de dir | la frase els jugadors han de quedar-se quiets i no moure’s. així successiva ment fins que un dels jugadors pot tocar l’esquena de la qui para Si et mous quant que la para t’enxampa, has perdut. Si arribes a tocar-li l’esquena guanyes tu i comptes tu

20: El Mocador | Per comenar a jugar necessitem 11 persones i un mocador. Aquest joc s’ha de jugar en un lloc obert. En primer moment dividim les persones en 2 grups, de 5 persones cadascun. La persona que queda lliure ser l’encarregada d‘escollir un número per a cada membre del grup contrari spiga quin té cada grup.

21: COMENSA EL JOC. Hem de posar els números a les 11 persones, no les posin en ordre perque sinó l’ altre grup sabra qui és cadascun, ha d’haver una persona al mig dels 2 grups. La persona que est al mig diu algun número del 1 al 5. La persona que tingui el número ha d’anar a buscar el mocador, agafar-lo i tornar al lloc de sortida. Guanya el que agafa el mocador primer i arriba la línia de sortida del seu grup. Perd el que no arriba a la línia de l’altre. Per si aconsegueix enxampar al que té el mocador en la ma, guanya. | Per: Maite Rallo

22: L’aranya Per jugar a l’aranya hem de se més de cinc persones . Pot ser a qualsevol lloc gran o ample. Es juga de la següent manera: un ha de dibuixar una línia al terra i posar-se a sobre. Després els demés han de passar a l’altra part que divideix la línia. Doncs l’aranya ha d’impedir que passi de la següent manera: s’ha de moure lateralment de costat a costat sense sortir de la línia. El perdedor es el que atrapen primer, el guanyador és l’últim que no és atrapat.

23: L’aranya es pot jugar amb cordes, que es juga d’aquesta manera. Primer l’aranya es pot moure per tota la pista i el que atrapi es converteix en una altre. Després quan l’aranya atrapi a un altre jugador haur de sostenir una corda (no la pot moure). El jugador que toqui la corda és com si l’atrapés, aleshores haur d’agafar la corda del company. I així rotatriament. Els guanyadors són els dos últims que sobrevisquin.

24: Per a jugar a la gallineta cega, juguen 10 persones, una d’aquestes persones s’ha de posar un mocador als ulls. Els altres components del joc han de donar aproximadament 3 voltes. Quan acabin de donar-li les voltes han de córrer per a que la gallineta cega no els hi toqui, també es pot estar a prop o lluny. El joc es pot jugar en un espai mitja, pot ser en una habitació, en un pati, per el lloc on es juga te que ser un lloc tancat per a que la gallineta tingui opció d’enxampar als jugadors. | GALLINETA CEGA POR: Rodolfo Yunda

Sizes: mini|medium|large|massive
Default User
  • By: Taller E.
  • Joined: over 5 years ago
  • Published Mixbooks: 1
No contributors

About This Mixbook

  • Title: JOCS DE CARRER
  • Theme for Mixbook Scrapbookers
  • Tags: None
  • Published: over 5 years ago