Up to 40% + 15% Off! Up to 40% Off + 15% Off Everything! Code: LOVE20 Ends: 1/27 Details
Apply

  1. Help
Up to 40% + 15% Off! Up to 40% Off + 15% Off Everything! Code: LOVE20 Ends: 1/27 Details
Apply

EL NOSTRE POBLE

Hello, you either have JavaScript turned off or an old version of Adobe's Flash Player. Get the latest Flash player.

EL NOSTRE POBLE - Page Text Content

S: EL NOSTRE POBLE

FC: EL NOSTRE POBLE | NAVARCLES

1: TREBALL REALITZAT PELS ALUMNES DE SEGON DE L'ESCOLA CATALUNYA DE NAVARCLES

2: Navarcles és el municipi més petit de la comarca del Bages. Té gairebé 6000 habitants. Els habitants de navarcles es diuen navarclines i navarclins.

3: Navarcles

4: L’ajuntament de Navarcles és molt gran. Alla hi ha l’alcalde que és el que mana. També treballen moltes persones. Davant hi ha una placeta amb fanals i bancs per tot arreu i darrera hi ha un parc. Al balcó hi ha una bandera d’Espanya i una altra de Catalunya. Al voltant hi ha moltes botigues.

5: L'ajuntament

6: L’església del poble té un campanar molt gran i alt amb un rellotge. Per Nadal tots els nens i nenes de la nostra escola anem a cantar nadales. El Sant del nostre poble és Sant Valentí.

7: L'església

8: Per Navarcles passa el riu Llobregat i per passar-hi d’un lloc a l’altre tenim el pont vell que és molt antic. Té quatre arcs i esta fet de pedra. Es va construir el 25 de juliol de 1796 i no es va acabar fins el 1804. Té 121 metres de llarg.

9: El pont vell

10: El riu Llobregat es un riu que passa per Navarcles. També hi ha un altre riu que passa per Navarcles: és el riu Calders. El riu Llobregat neix al Pirineu catala.

11: El riu Llobregat

12: El monestir de Sant Benet est a prop de Navarcles. Fa molts, molts anys hi vivien els monjos per ja no hi són. Ara hi ha la fundació ALICIA que vol dir alimentació i ciencia. El monestir es pot visitar i fan tallers pels nens. Nosaltres vam anar l’any passat i vam fer el taller de l‘hort i de la fruita. També hi ha restaurants i es pot anar a sopar i a dinar. Fan casaments i comunions i hi fan fotos.

13: El Monestir de Sant Benet

14: A Navarcles tenim quatre gegants. Es diuen Tinet, Maria, Claudi i el gegant Boig que es boig perque quant gira pica a la gent amb les mans tan grans que té.

15: Els gegants

16: Tenim un llac on hi ha animals: granotes, peixos, oques i anecs. Es poden fer concursos de pesca, anar amb piragües i canoes, nedar i pots baixar per una tirolina.

17: El parc del llac

18: Les piscines de Navarcles són molt grans i maques. La piscina gran és molt profunda. També hi ha una piscina mitjana i una petita. Hi ha pistes de tennis i un bar. A les pistes van a entrenar els nens i nenes de Navarcles i s’ho passen molt bé. A l’estiu de vegades posen inflables per jugar.

19: Les piscines

20: La font dels Sobreeixidors és molt maca. Hi ha molts arbres i molts bancs. A Navarcles hi ha moltes fonts i l’aigua que raja és molt bona. Tenim també la font Nova, la font Vella, la font de Solervicens, la font de la Cura...

21: La font dels Sobreeixidors

22: La nostra escola té dos edificis. Un és l’escola verda. Es diu així perque la teulada es de color verd. A l’escola verda van els nens de 3r., 4t., 5. i 6. A la escola verda hi ha una pista, cistelles, lavabos, gimnas, biblioteca, cuina...

23: L'escola verda

24: L'escola vermella es diu així perque es de color vermell. A l’escola vermella van les nenes i els nens de P-3, P-4,P-5, 1r. i 2n. Nosaltres estem en uns moduls al costat de la pista. Tenim un pati molt gran.

25: L'escola vermella

26: A l’escut de Navarcles hi ha un gotim de raim perque abans hi havien moltes vinyes . També hi ha el pont Vell. Per sota del pont passa el riu Llobregat. A l’escut també hi ha un teler i les muntanyes de Montserrat. Al mig hi ha un cofre amb les relíquies de Sant Valentí.

27: L'escut

Sizes: mini|medium|large|gargantuous
Lluis Garcia Coca
  • By: Lluis G.
  • Joined: over 9 years ago
  • Published Mixbooks: 3
No contributors

About This Mixbook

  • Title: EL NOSTRE POBLE
  • Treball realitzat pels alumnes de 2n. sobre Navarcles i algnuns dels seus punts d'interès.
  • Tags: catalunya, educació, escola, navarcles, tac, tic
  • Published: about 9 years ago