Up to 50% + More! Up to 50% Everything + More! Code: JANFAVS Ends: 1/20 Details
Apply

  1. Help
Up to 50% + More! Up to 50% Everything + More! Code: JANFAVS Ends: 1/20 Details
Apply

AMINA es ERZSI MAMA AMERIKAI VAKACIOJA 2011

Hello, you either have JavaScript turned off or an old version of Adobe's Flash Player. Get the latest Flash player.

AMINA es ERZSI MAMA AMERIKAI VAKACIOJA 2011 - Page Text Content

S: AMINA és ERZSI MAMA AMERIKAI VAKÁCIÓJA 2011

BC: A képes emlékkonyvet a Fosa úr otletébol, az Erzsi mama kozremükodésével Apa készítette. Speciális koszonet az Ervin Bátyónak. Minden jog fenntartva. © 2011 USA

FC: AMINA és ERZSI MAMA AMERIKAI VAKÁCIÓJA | 2011

1: Amina és Erzsi Mama 2011 Októberében nagy útra indultak. Elhatározták, hogy szárnyalva a fellegekben átszelik az Atlanti óceánt és meglátogatják Amina apukáját az Amerikai Egyesült Államokban.

2: Apa, Ervin Bátyóval kiment értük a reptérre. Mikor megérkeztek a floridai Clearwaterbe, már késo este volt és nagyon elfáradtak. Egy kis pizza vacsora után Aminát már várta az ágyban Dulifuli, Torpilla és társaik.

3: Amina a legnagyobb Torp, a Torpokkel a TV-ben a Torpoket nézte...

4: JO REGGELT AMERIKA óóóóóó

5: Amina másnap reggel felkelt és rogton kiment a kertbe, hogy felfedezze a terepet. Azonnal osszebarátkozott a tóban lakó kis alligátorral és elnevezte ot Ropy-nak.

6: Reggeli után felfedezték a gyonyorü virágoknak és sok kis állatnak otthont adó hátsókertet és benne a medencét, meg a mosodát is.

8: Délután irány a tengerpart. Meg kell tudni milyen a víz, és nem árt egy kicsit felvértezni magunkat kagylókkal. Na meg élvezzük a vizet a homokot és a napsütést...

10: Fun at the Beach!

11: Mama és Apa gondosan tárolják a sok gyüjtott kagylót.

12: Gyonyorü októberi nap volt.

13: Nagyon jól éreztük magunkat. Jó volt végre együtt.

14: A fárasztó nap után ismét jól esett egy kis pihenteto alvás, hiszen másnap újabb élmények várták oket.

15: Másnap irány Safety Harbor-ban az Indián Park játszóterére.

16: A dzsungeles Indián Park az obol partján fekszik. A benne lévo játszótéren a sok játékon kívül rengeteg kis mókus is lakik. A part kornyékén ha nem szeles az ido, delfinek ugrándoznak.

18: Egy gyonyorü szivárványos naplemente zárta ezt a szép mozgalmas napot.

19: Másnap egy kis biciklizés után Amina és Ervin Batyó kovet raktak le a kerti bejárat elott, mikozben a Mama farmolt.

20: Kovetkezo nap eljott az ido, hogy végre meglátogassuk Trüszit, a rosszcsont fehér csizmás kandurt. Nézd meg, hogy a rendetlen cica hogy tonkre tette az ablakon a reluxát!

23: Este az egész társaság bulizott, de elotte megnézték, Amina hogyan eteti meg Ropy-t, az alligátort.

24: Míg az anyák bent fozocskéztek, kint már elkezdodott a bandázás.

25: És aztán nagy, nagy buli kerekedett. Eszem, iszom, dinom, dánom.

27: Másnap reggel irány a mosoda. Sok már a piszkos ruha és kell a tiszta, mert talán újabb buli készülodik. Apa nem bírta egyedül ezt a nagy ruha mennyiséget..

28: Mosás kozben, míg a ruhákra vártak, irány a medence, hogy egy kicsit felfrissüljenek. No lám, Sanyi is társult hozzájuk egy kis barnulásra.

30: Délután Ami elment Apával a Honeymoon Szigetre megnézni a naplementét. Ezen a gyonyorü helyen Amina patkó rák csontvázakat talált. Ez egy nagyon külonleges élolény.

33: Másnap ismét hárman mentek ki a partra pancsolni. Mikozben bent voltak a vízben, a sirályok kifigyelték a finom süteményt a szatyorban és egymással osszefogva lopni próbáltak. Amina megkergette oket.

35: Másnap este Fosa uraság és Petya bácsi vendégül látták oket, és tartottak egy újabb bulit a tiszteletükre. A finom sült pipi után volt egy kis torna, bokszolás, és végül megnézték a bolygókat a nagy teleszkópon keresztül.

36: Kovetkezo nap ismét nagyon szép ido volt. Ervin Bátyó eljott értük, hogy együtt elmenjenek egy nagy belvárosi sétára Tampa downtown-ba.

37: Sétáltak egy nagyot a Tampa University udvarában, ebben a gyonyorü parkban az egyetem elott.

39: A Curtis Hixon Park-ban míg Ervin Bátyó, Mama és Apa leültek pihenni, addig Amina a szokokútnál játszott.

41: Késobb átmentek a Channelside-ra, megvacsorázni és utána ott sétáltak tovább.

42: A végén rájuk esteledett, így sotétedés után megnézték a gyonyorü belváros fényeinek pompás ragyogását.

44: Egy-két nappal késobb ismét buli készülodott, ezúttal Ervin Bátyó rezidenciáján. Amíg várták a vendégeket Amina kormot festett.

45: Kisvártatva megérkezett a vendégsereg. Amina megismerte Danikát és még egy pár új kisbarátot.

47: Mikor elkészült a vacsora mindenki jól belakmározott és folytatódott a mulatság. Mindenki nagyon jól érezte magát. Amina vizipisztoly harcot vívott. | Rosszcsont kapitany

48: Egy nap a társaság úgy dontott, hogy meglátogatják a helyi vidámparkot. A sok mókás játék és hullámvasút mellett a park még állatkert is egyben. A Mama osszeszedte az osszes bátorságát és Fernandoval, Saloval és Apával felült a félelmetes Cheetah hullámvasútra.

49: Késobb útnak indultak egy kis szafari túrára, ahol Ervin Bátyó ismertette az állatokat.

50: A szafarin kivül a majom kertet és a tobbi állatot sem hagyhatták ki. Ezek után egy kis libegozésre indultak. A magasból beláthatták a hatalmas terepet. Azután pihentek egy kicsit és megebédeltek.

53: Ebéd után egy nagy szafari vonatozás kovetkezett, ismét az állatok birodalmában. A vonat végállomásánál pedig a játékok világa várta oket. Amina nagyon jól érezte magát, mert a mászókától kezdve, a korhintán túl még hullámvasút is volt.

55: Kovetkezo látogatásuk a gyonyorü St. Pete belvárosába vitt egy nagy sétára az utcákon és a tengerparton.

56: Még aznap este Ervin Bá és Apa finom lecsót fozott. | Persze Amina csak lekváros kalácsot volt hajlandó enni abból, amit a Niki sütott neki.

57: Késo este, mikor Apa kivitte a szemetet találkozott Jack-el a mosómacival. Jack esténként a kukában kutat vacsorát keresve. Amit az emberek kidobnak, neki még jó csemege lehet. Jó éjt Jack!

58: Egyik nap Ervin Bátyó és Apa együtt dolgoztak. Dana házánál munkálatokat kellett végezni. Amina csatlakozott hozzájuk, mint ügyes segéd.

59: Daná-nak volt két gyonyorü nagy papagája Oscár és Félix, akik tudtak beszélni is. Aminának a munka mellett oket is volt ideje megismerni. A nap végeztével mindenki megkapta a busás fizetését.

60: Amina egyik nap úgy dontott, hogy az o apukájának legyen a legtisztább autója. Gyonyorüen lemosta a kis trakkot.

63: Egy nap ellátogattak a kozeli Kristály Folyóra, hajókázni, hogy meglátogassák a Manetee családokat élohelyükon. Ezek a lények nagyon kedves és barátságos vizióriások, akik szeretik az embereket, és kovették a hajójukat is.

64: Kozben finom fasírozottat ebédeltek, és a vizen ringatózva napoztak ezen a gyonyorü vidéken.

65: Egy kis yorkie kutyus is ringatózott a gazdájával.

66: Másnap elmentek a dinoszaurusz világba, ahol egy sürü dzsungelben számtalan életnyagyságú óriási oslény várta, hogy Amina megismerje oket.

67: Amina alig tudott kimenekülni egy hatalmas T-Rex fogai kozül. | A parkban a lényeken kívül még múzeum és egyéb kiállitások, kovületek és ásatás bemutatók is voltak

68: Lám egy kis bátor nyuszika nem fél a dínóktól és megbújik egy óriás farka alatt.

69: A túra után Amina részt vett egy ásatáson, ahol valódi cápafogakat talált, utána megismerkedett a dinuszaurusz játszótérrel.

70: Egy szép napon Amina a Mamával, Ervin Bátyóval és Apával meglátogatta Danikát és Tomikát, akik egy kis kerti partival készültek. Danika nagypapája finom házi kolbászt és husikát sütott. Addig a gyerekek játszottak a rengeteg játékkal.

71: Matyi bácsi, a Danika apukája megmutatta a szép kis narancsfáját.

73: A hamburgerezés után finom torta kovetkezett, aztán folytatódott a buli. A végére mindenki jól elfáradt.

74: Lassan kozeledett Amina és Erzsi mama nyaralásának vége. Ezért Apa és a nagy társaság búcsú partit rendezett nekik. Egy finom babgulyást foztek bográcsban, az Indián parkban.

75: Danika és kis testvére Tomika is eljottek hogy elbúcsúzzanak Aminától. Eloszor Amina kedvencét csinálták, kagylókat gyüjtottek. De késobb a játszótéren is játszottak, hintáztak. Kozben a felnottek is mulattak, Ervin Bátyó és Apa felügyeltek a tüzre és készítették a vacsorát.

76: A buli végén mindenki jól belakmározott a finom vacsorából.

77: Eljott az utolsó este. Mama rántott husit és gombát sütott Apának, Apa pedig tengeri tálat készített. Ervin, Fosa és Sanyi is eljottek elbúcsúzni és elmondani, hogy mindenkinek nagyon fognak hiányozni és mihamarabb szeretnék oket újra látni.

Sizes: mini|medium|large|colossal
Default User
  • By: Gyula K.
  • Joined: about 8 years ago
  • Published Mixbooks: 1
No contributors

About This Mixbook

  • Title: AMINA es ERZSI MAMA AMERIKAI VAKACIOJA 2011
  • Tags: None
  • Published: about 8 years ago